Sanayicilere Yönelik Faiz Destekli Kredi Programı, Atun tarafından açıklandı

2015 yılı Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarından KKTC’ye Hibe Yardımları Protokolü ekinde yer alan reel sektör projelerinden “II. İstihdam Endeksli Sanayicilere Yönelik Faiz Destek Programı” açıklandı.

Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, 16 Kasım 2015 tarihinde Bakanlığa bağlı KOBİ Geliştirme Merkezi (KOBİGEM) yürüttüğü Türkiye Cumhuriyeti kaynaklı II. İstihdam Endeksli Sanayicilere yönelik faiz destek programın protokolünü şartlarını kabul eden, Kıbrıs Vakıflar Bankası LTD., Kıbrıs İktisat Bankası LTD., Yakın Doğu Bankası., TC Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş. ve Limasol Türk Kooperatif Bankası LTD ile yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Bakanlık Basın Bürosundan verilen bilgiye göre; I. Etap Program yine Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından 2010 ve 2013 yılları arasında başlatılmış ve tamamlanmıştı.

Üretimin desteklenmesi ve istihdamın teşvik edilmesi amacıyla II. İstihdam Endeksli Sanayicilere Yönelik Faiz Destek Programı İmalat Sektöründe faaliyette bulunan işletmelere yönelik yeniden tasarlandı.

İmalatçıların üyesi bulundukları oda kaydından imalatçı olduğu belgelenen, 2014 ve/veya 2015 yılsonu cirosu 100 bin TL ile 10 Milyon TL arasında olan ve Bankanın cari mevzuatı çerçevesinde kredi vermeye uygun gördüğü firmalara tahsis edilecek olan kredi limiti her bir firma için;

1 ile 3 arasında sigortalı personel çalıştıran firmalar kredilendirme kapsamında 60.000.-TL;

Çalışan sayısı 4 ile 5 arasında bulunan firmalar 100.000.-TL.

Çalışan sayısı 6 ve üzeri olarak her personel için ek 5.000 TL alabilecek,

Her durumda toplam 200.000.-TL azami üst limit olarak belirlendi.

Program 36 ay vadeli ve ilk 3 ayı geri ödemeden muaf tutulacak. İlk taksit ödemesi kredinin kullanılmasını müteakip 4. ay başlatılacak.

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından faiz farkı ödemesi yapılacak olan program dahilinde, Kredi kullananın ödeyeceği faiz oranı %5,6.- yıllık olacak.

2015 yılı Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarından KKTC’ye Hibe Yardımları Protokolü ekinde yer alan reel sektör projelerinden “II. İstihdam Endeksli Sanayicilere Yönelik Faiz Destek Programı”nın tüm taraflara hayırlı olması dileğiyle kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

Teşekkür Ederiz !

 

2015 Yılı KKTC-15-BBYE-01 başlığı altında yayınlanan KOBİ Hibe Destek Programı kapsamında Smartclass Muhasebe ve Danışmanlık olarak yazmış olduğumuz 10 adet projenin 9’unda başarılı sonuç elde etmiş olduğumuzu sizlerle paylaşmayı bir borç biliriz. Tüm danışanlarımızı tebrik eder, bizleri tercih ettikleri için teşekkür ederiz.